4.08.2020
6356

Про доплату до зарплати (грошового забезпечення) на період карантину та протягом 30-ти днів з дня його відміни

Автор: "Юридична сотня"

? Що це за доплата?

Додаткова доплата до зарплати (грошового забезпечення) пропорційно відпрацьованому часу в зазначених умовах.

? Коли виплачується?

На період карантину, установленого Кабміном з метою запобігання поширенню на території України коронавірусу, та протягом 30 днів з дня його відміни.

? Розміри доплати:

- працівникам підприємств, установ та організацій, органів державної влади, які фінансуються з державного та місцевих бюджетів, у граничному розмірі до 50% зарплати (грошового забезпечення);

- працівникам надавачам соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соцпослуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у граничному розмірі до 100 % зарплати (грошового забезпечення).

? Увага: Вище вказаний граничний розмір. Конкретна сума доплати вираховується пропорційно відпрацьованому часу в зазначених умовах.

? Категорії осіб, яким виплачується доплата: окремим категоріям працівників, військовослужбовців Нацгвардії та Держприкордонної служби, посадових осіб Державної митної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення (забезпечення продовольчими та непродовольчими товарами, послугами зв’язку, транспорту, адміністративними, соціальними послугами, а також захист прав дітей та забезпечення правопорядку і безпеки громадян) та внаслідок виконання своїх обов’язків мають безпосередній контакт з населенням.

? Але: Перелік посад (професій) працівників, яким встановлюються такі доплати, визначається відповідним центральним органом виконавчої влади у сфері, у якій він реалізує державну політику, а персональний перелік працівників, яким встановлюється доплата, визначається керівником (керівником державної служби) відповідного підприємства, установи та організації, органу державної влади.

? Нині такий перелік посад працівників затвердило лише міністерство соцполітики наказом № 321 від 22 травня 2020 р. До переліку входять: педагог соціальний / фахівець із соціроботи, фахівець із соцдопомоги вдома, соцпрацівник, соцробітник, фахівець з фізичної реабілітації, практичний психолог / психолог.

? Чим регулюється?

Доплати до заробітної плати (грошового забезпечення) на період карантину та протягом 30 днів з дня його відміни здійснюються згідно з Постановою КМУ від 29 квітня 2020 р. № 375 «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, посадових осіб Державної митної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни»

? Стан реалізації постанови та впровадження доплат:

Постановою КМУ від 10 червня 2020 р. № 485 «Про виділення коштів для здійснення доплати військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, у відомчих закладах охорони здоров’я» було встановлено суми коштів, які мають бути виділені Міністерству внутрішніх справ, зокрема Апарату Міністерства внутрішніх справ, Національній гвардії, Адміністрації Державної прикордонної служби, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Національній поліції для реалізації доплат та затверджено порядок використання коштів.

Проєкт виконується за підтримки Embassy of Canada in Ukraine #CanadaFundUA

Джерело: Юридична сотня

___________________________________________

Читайте щоденні новини на сайті "Життя після АТО":

Знайдіть нас у Facebook:
https://www.facebook.com/groups/life.after.ato/

Дякуємо Воїнам за захист!
Хай ваше життя після АТО буде успішним!

******

Опубліковано в категоріях: Інші юридичні питання | НОВИНИ | Діючим військовим

Позначки: юридична допомога | зарплата військовослужбовцям | грошова допомога

На цю ж тему

26.09.2021 Які податки і збори не треба сплачувати ветеранам війни

27.08.2021 УВАГА! Поранені військовослужбовці отримають грошові премії

26.07.2021 Повний текст урядової постанови про виплату з 1 липня надбавки до пенсії військовим пенсіонерам

13.07.2021 Де взяти оновлену інформацію про пільги та виплати учасникам АТО

11.06.2021 Кому виплачується грошова компенсація за піднайом житлового приміщення у 2021

Ми в мережі Facebook

Пошук

Додати інформацію

Якщо ви володієте інформацією, яка буде корисною для учасників АТО та їхніх сімей, ми можемо її розмістити на сайті.
Для цього заповніть, будь ласка, форму.